Att skapa sysselsättning

Att skapa sysselsättning

Inom Futuro Valdivias verksamhetsområde finns intressanta material som bearbetas av skickliga konsthantverkare. Genom att hitta kunder på exportmarknader skapar vi sysselsättning. Futuro Valdivia har en Fair Trade-ambition, men ingen certifiering.

Tagua - vegetabiliskt elfenben

Tagua – vegetabiliskt elfenben

 

Tagua eller Vegetabiliskt Elfenben är en frukt som i färskt tillstånd kan ätas, men efter 9 månaders torkning ser ut som och har egenskaper som elfenben. Tagua används för tillverkning av halsband, armband, ringar och figurer som delfiner, sköldpaddor, julkrubbor och stresskulor. Fantasin sätter gränserna.

 

 

Paja toquilla - bearbetning i Barcelona

Paja toquilla – bearbetning i Barcelona


Paja Toquilla
– Världens största plantage av Paja Toquilla, som är råvaran till den s.k. Panamahatten, ligger i kustbergen i vårt verksamhetsområde. Råvaran bearbetas i kommunen Barcelona och såväl i området, som uppe i Anderna tillverkas hattar och andra produkter av denna fantastiska palmfiber.

 

 

Silversmederna i Sinchal

Silversmederna i Sinchal

Skickliga silversmeder gör smycken där silvret kombineras med Spondylussnäckan, pärlemor, stenhårt chonta-trä, kokos eller kohorn. Vi har skapat ett bildarkiv för dig som är intresserad.

Intresserad av ovanstående? Vi skickar gärna en produktkatalog via DropBox.

 

Våra kontaktuppgifter hittar du här.